Over SEEDA

Home » Contact » Over SEEDA
Over SEEDA2017-01-27T18:39:09+00:00

SEEDA is marktleider op het gebied van Gespecialiseerde en Desktop 3D Printing equipment. Onze klanten in Europa en incidenteel daarbuiten, worden door ons voorzien van een breed scala aan 3D print oplossingen. Met een team van drie toegewijde collega’s delen wij met passie zo veel mogelijk expertise over de hele wereld door onze kennis op het gebied van professioneel 3D Printing equipment te bundelen. Onze klanten profileren zich in de: auto industrie, lucht- en ruimtevaart, medische industrie, educatie, onderzoek, (architecturaal) design, kunst en cultuur.

Ons doel is om gespecialiseerde en professionele 3D Printing equipment, toegankelijk en bruikbaar te stellen door de volgende services door te ontwikkelen:

  • Eenvoudige service op afstand
  • Onderhoud en service op locatie
  • Betalingen regelingen / lease opties
  • Makkelijke en toegankelijke technische ondersteuning en informatie

SEEDA: de focus op 3D Printing

Zonder gedefinieerde doelen, missies of ideeën, is SEEDA met een ‘clean sheet’ in 2013 begonnen met het importeren en distribueren van EDISON 3D Printers, die door de Zuid Koreaanse fabrikant ROKIT Ltd. geproduceerd worden. Rokit Ltd. heeft als eerst ter wereld een Multi functionele 3D printer gebouwd, waarmee voedsel, pasta, kleien en laser graveren mogelijk was naast FDM 3D Printen, op één 3D Printer. Hiermee is Rokit Ltd. net zo innovatief en uniek als de 3D Printing industrie zelf. Door met de EDISON 3D Printers de markt op te gaan, was SEEDA al gauw geprofileerd als een bedrijf met een ‘andere’ soort 3D printer.

Om onze naam op de algemene markt te versterken, maar ook om onszelf een oriëntatie te geven, wat overigens veel vallen en opstaan heeft gekost, introduceerde SEEDA een scala aan consument vriendelijke desktop 3D Printers.

In 2015 heeft SEEDA een mijlpunt bereikt. Een patroon was herkenbaar, en SEEDA was herkenbaar veel sterker en beter in het specialiseren in de industriële markten. De gespecialiseerde, professionele en desktop 3D printers die SEEDA aanbiedt, bieden onze klanten met een breed scala aan oplossingen en producten die zij-aan-zij kunnen draaien.

Inmiddels heeft SEEDA haar eigen showroom waar professionele en gespecialiseerde 3D printers staan opgesteld die door onze klanten worden bezocht voor een duidelijke uitleg, demonstratie en een onvergetelijke ervaring bieden.

Geschiedenis van het bedrijf en het begin van 3D Printing

Al meer dan 25 jaar is ons moeder bedrijf, Delta Graphic, een marktleider gespecialiseerd in industriële, gebruikte drukwerk machines. Met een Hoofdkantoor in Nederland en een partner-filiaal in Caïro, Egypte, voorziet Delta Graphic haar klanten met talloze machines en diensten.

Tussen 2011 en 2013 heeft Delta Graphic besloten om de bedrijfsvoeringen te differentiëren binnen in de print industrie. Als resultaat zijn de volgende segmenten en services toegevoegd:

  • Industriële drukwerk materialen – Caïro
  • Nieuwe afwerkingen machines voor de print industrie – Caïro
  • Onderhoudsservices voor print-materialen – Caïro
  • 3D Printing machines – Nederland

Het was al vrij gauw duidelijk voor ons dat de 3D Printing afdeling maar matige raakvlakken had met de huidige bedrijfsvoeringen en dus is de 3D Printing afdeling in December 2013 zelfstandig gaan opereren onder een onafhankelijk bedrijf, wat tegenwoordig SEEDA is.